Netwerken en ecosystemen

Masterclass 3 - 18 juni 2018
Prof.dr. Annemieke Roobeek

  • Waarom netwerkleiders de verbinding zoeken
  • Waarom innovatie samenwerking met anderen vereist
  • Wat de meerwaarde van netwerkleiders in innovatieve ecosystemen is

Ecosystemen ontstaan niet zomaar, net zoals netwerken niet zomaar ontstaan. De aanleiding ligt in een maatschappelijk vraagstuk. Het is een complexe uitdaging waar bedrijven voor staan of een ingewikkeld probleem waar je als bedrijf of organisatie niet vanzelf uitkomt. Cruciaal voor de opbouw van een ecosysteem met heel diverse publieke en private partijen is de webber, de ultieme netwerkleider. Die overziet het vraagstuk, weet welke partijen erbij gevraagd kunnen worden en legt de verbindingen. De webber is een rolmodel voor de moderne netwerkleider: inhoudelijk en relationeel sterk plus doelgericht bezig om gezamenlijke resultaten te halen.

In een ecosysteem kan collectieve intelligentie aangeboord worden die de betrokken partijen op een hoger plan laat denken, acteren en handelen. Het is de voedingsbodem voor duurzame en verrassende innovaties. Echter het begint bij een vraagstuk en een netwerkende leider die de verbindingen daaromheen maakt.

Contact

Heb je vragen over deze Masterclassreeks?

Monique Krol
Congres manager
moniquekrol@vakmedianet.nl

088-5840837

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.