Sprekers

Menno Lanting

Menno Lanting

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 60.000 mensen lazen zijn bestsellers ‘Connect!’ (Managementboek van het Jaar 2011), ’Iedereen CEO’ (Longlist Managementboek van het Jaar 2012), ‘De slimme organisatie’ (2013), ‘Lead with a Tweet' (2013) en ‘Olietankers en speedboten’ (Longlist Managementboek van het Jaar 2015). Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer. De rode draad in zijn werk is ‘aanpassingsvermogen’. Hij adviseert organisaties hoe aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn.          

 
Wilfrid Opheij

Wilfrid Opheij

Wilfrid Opheij is bestuursadviseur, mede oprichter en partner van Common Eye, Samenwerken in allianties, ketens en netwerken. Hij schreef samen met Edwin Kaats het boek 'Leren samenwerken tussen organisaties', dat in 2013 werd verkozen tot Managementboek van het jaar. Hij promoveerde in 2008 in Tilburg op een proefschrift getiteld 'Bestuurders zijn van betekenis, allianties en netwerken in bestuurlijk perspectief'. Hij is sinds 1987 organisatieadviseur. Hij leerde dat vak na zijn studie bouwkunde (kandidaats, TUe) en bedrijfskunde (doctoraal, EUR)- bij Twynstra Gudde waar hij meer dan 25 jaar aan verbonden was, waarvan 17 jaar als partner. De complexe en betekenisvolle vraagstukken van deze tijd kan niemand alleen oplossen. Samen kun je meer bereiken dan ieder afzonderlijk. Samenwerken is nodig maar niet vanzelfsprekend. Opheij helpt bestuurders, managers en professionals die samenwerking betekenis, vorm en inhoud te geven. Daarbij gaat het niet alleen om de rationele en inhoudelijke overwegingen. Het gaat ook om de persoonlijke relaties en het recht doen aan de maatschappelijke, organisatie- en persoonlijke belangen. Voor bestuurders betekent dit dat zij hun 'vermogen tot verbinden' moeten ontwikkelen. Weinig is zo praktisch als een goede theorie! Wilfrid Opheij werkt met veel plezier aan adviesopdrachten en vindt het tegelijkertijd van belang om ook te conceptualiseren wat er gaande is. Vandaar dat hij ook doceert, onderzoekt en publiceert.

 
Annemieke Roobeek

Annemieke Roobeek

Prof. dr. Annemieke Roobeek is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Zij heeft eerder de Wibautleerstoel voor Grootstedelijke Vraagstukken aan de Universiteit van Amsterdam bekleed en de leerstoel voor Management of Complexities. Zij is oprichter van MeetingMoreMinds, een netwerkorganisatie die zich sinds 1999 richt op netwerkend werken en het verbinden van netwerken rondom strategische vraagstukken in bedrijven en grote vraagstukken in het publieke domein. In 2013 is zij mede-oprichter van XL-Labs geworden. XL-Labs is gespecialiseerd in het ontwerpen en invulling geven aan ecosystemen met zeer uiteenlopende bedrijven. Annemieke Roobeek is sinds midden jaren '90 actief als commissaris en bestuurder. Momenteel is zij commissaris bij ABN AMRO, KLM en bij Abbott Healthcare Products en heeft zij diverse adviseurschappen bij PGGM, VUmc Fonds, KHN en CPI Governance.

 
Rosi Dhaenens

Rosi Dhaenens

Rosi Dhaenens, collaboratologist en klinisch psycholoog is expert in meerpartijensamenwerking. Samenwerken met meerdere partijen en op meerdere niveaus tegelijkertijd is topsport. Er gebeurt van alles aan, rond en onder de tafels. Wil je dit spel goed spelen, dan vraagt het superieure samenwerkingskwaliteiten van de speler en zijn achterban. Rosi Dhaenens ondersteunt daarbij, adviseert, inspireert en intervenieert. Ze boekt bijzondere resultaten in het weer op de rit krijgen van taaie en conflictueuze samenwerkingen. Rosi doet haar werk vanuit Collabó nationaal en internationaal en is ruim 25 jaar actief als organisatie ontwikkelaar en coach. Ze is verbonden aan TSM en als docent Strategisch Samenwerken aan de Cooperatiefabriek. Eerder doceerde ze Strategisch Management bij Business School Nederland.

 

“Wat een kennis, passie en inzichten! Zeer inspirerend”
“Veel inspiratie en praktische tips waarmee ik zelf aan de slag kan”
“4 mooie thema's die samen de inhoud van netwerkleiderschap geven”
“Fijne interactie tussen docent, de groep en de deelnemers onderling”
“Een spiegel voor mijn eigen functioneren als netwerkleider”
“Een goede mix tussen kennis en praktijkvoorbeelden”

Gratis boek voor alle deelnemers

Download hier alvast de preview

Contact

Heb je vragen over deze Masterclassreeks?

Monique Krol
Congres manager
moniquekrol@vakmedianet.nl

088-5840837

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.